DSC_0562 1 Kuvassa lauantaipäivän viimeisessä ottelussa kohdanneet Saipa 2 ja Veiterä 2. 

 

Lauantaina 7.2 Lappeenrannan Kisapuiston tekojäällä koettiin harvinaista oman kaupungin sisäistä jääurheilun ilottelua, kun Saipan F06 ja Veiterän P9 joukkueet kohtasivat toisensa jääpallon merkeissä.

Veiterän kutsumana Saipan F06 -junnut tulivat kokeilemaan jääpalloa neljän ottelun verran. Molemmista seuroista ja kyseessä olevista ikäluokista oli koottu neljä erillistä joukkuetta, jotka kaikki kohtasivat toisensa päivän aikana (Veiterä 1, Veiterä 2, Saipa 1 ja Saipa 2).

Päivän aloitti Saipan F06 keskinäinen ottelu, jossa Saipa 1 ja Saipa 2 pääsivät ensin keskenään tutustumaan jääpalloon tarkemmin mm. sääntöjen osalta. Ennakkoon pieniä jääkiekkoilijoita huoletti muun muassa se, että miten pallon voi ottaa edes pois vastustajalta – jos vastustajaan ei saa olla ottaa fyysistä kontaktia –  eikä vastustajan mailaankaan voi nostaa tai yhtään edes osua!!! Myös kentän iso koko(60 x 40m)  ja vaihtojen tekeminen lennosta aiheutti ennen ottelua kysymyksiä.

Ihmettelyt ja epäilyt osoittautuivat kuitenkin turhiksi ja pieni pyöreä punainen peliväline viihtyi hyvin pienten saipalaisten lavassa.  Fyysinen kontakti ja “kunnon vääntäminen” vastustajan kanssa osoittautui sallituksi ja taistelu pallosta pelitilanteessa todeksi. Tuomarin pilli soi jääpallossa armotta kampituksista ja taklauksista ilman palloa oleviin, mutta pelitilanteessa kamppaillaan pallosta – siitä pitääkin kamppailla ja tosissaan. Jääpallossa säännöt ja kenttä ovat erilaiset kuin jääkiekossa, mutta yksi asia molemmissa lajeissa todettiin tasan tarkkaan samaksi  – nimittäin luistelu ja luistelutaidon merkitys.

Saipalaiset osoittivatkin hyvällä luistelullaan, että jääkiekko lajina ei ole ole niin kaukana jääpallosta. Kippuramailoilla varustetut saipalaiset oivalsivat nopeasti ison kentän tarjoaman tilan ja käyttivät sen myös esimerkillisesti hyväkseen. “Jalalla ohi” ;kuului kiekkovalmentajien ohjeistukset pelaajilleen – aivan kuten jääpallossa pitääkin.

 

DSC_0557
Saipa 1 aloittamassa otteluaan Veiterä 1:stä vastaan.

 

Päivän aikana Kisapuiston tekojäällä pelattiin kaikkiaan neljä 2 x 15 minuutin ottelua Saipan ja Veiterän välillä. Tuloksia ei kirjattu sen enempiä ylös – mutta jokainen maali varmasti muistetaan pitkään ja niitä myös tuuletettiin ansaitusti puolin ja toisin. Saipa luisteli otteluissa rohkeasti Veiterän ohi, mutta Veiterä laukoi sitäkin useammin hienoja maaleja jääpallolyönneillä. Mutta nähtiinpä päivän aikana sekin, että pienet kiekkomiehet räppäsivät pallon ylänurkkaan!

Veiterän pikkujunnut kiittää Saipaa tästä yhteistyön avauksesta ja mahtavasta päivästa Saipan ja Veiterän välillä. Veiterän johtokunnalle junioritoimesta vastaava Seppo Puhakainen oli päivästä mielissään: “Hieno päivä jääkiekolle ja jääpallolle – hieno päivä Lappeenrannalle. Saipassa ja Veiterässä on tehty vuosikymmenien saatossa kovaa ja laadukasta työtä jääurheilun parissa – niin  junioreissa kuin pääsarjatasolla. Lappeenranta on asukasmäärältään verrattain pieni kaupunki, mutta silti täältä ponnistaa vuodesta toiseen useaan lajiin pääsarjatason joukkueita. Voimme kaikki olla ylpeitä omista lajeistamme  – tämä päivä osoitti sen terveellä ja ennakkoluulottomalla tavalla.”

IMG_1087_20150207180556433
Ottelut pelattiin reilussa hengessä ja otteluiden loppuihin kuuluivat jääpallosta tutut joukkueen huudatukset ja vastustajan kättelyt

 

Lisää kuvia Veiterän ja Saipan otteluista nähtävissä täältä – kuvat © Erkki Lipsanen