Koko_JUNNUBandy_2015

Veiterän JUNNUBandy on pienten junioreiden
toimintaa

 • JUNNUBandy, johon kuuluvat kaikki alle 13-vuotiaat tytöt ja pojat. Joukkueita ja harjoitusryhmiä on viisi: P13, P11, P10, P9, P8/7.  Harjoitus- ja ikäryhmät muodostuvat niin iän kuin taitotason mukaan. Kaikissa harjoitellaan jo useamman kerran viikossa, pelataan harjoitusotteluita ja osallistutaan turnauksiin. Isompien harjoitellessa enemmän  ja pienempien hieman vähemmän ja tietysti enemmän leikin omaisesti. Alaikärajaa ei ole – riittää, että luistimet pysyy jalassa ja siitä se sitten lähtee!
 • JUNNUBandy P11 -kilpajoukkue, joka osallistuu Suomen Jääpalloliiton kilpasarjaan. Tässä joukkueessa pelaavat 2006 syntyneet ja ne nuoremmat JUNNUBandy -pelaajat, jotka pystyvät haastamaan taidoillaan ja kyvyillään joukkueen muut pelaajat
 • JUNNUBandy P13 -kilpajoukkue, joka osallistuu Suomen Jääpalloliiton kilpasarjaan. Tässä joukkueessa pelaavat 2004-2005 syntyneet ja ne nuoremmat JUNNUBandy -pelaajat, jotka pystyvät haastamaan taidoillaan ja kyvyillään joukkueen muut pelaajat.

JUNNUBandy -joukkueiden ja harjoitusryhmien harjoitusajat ja -paikat ovat yhteisiä ja valmentajatkin ovat osittain samoja, joten lapsen on helppo siirtyä kehityksen edetessä ja vaatimustason kasvaessa ryhmästä toiseen.

 

Jääpallo on laji, jota pääsee harrastamaan ilman kalliita kustannuksia. Periaatteessa edellytyksenä ovat vain, että lapsella on luistimet ja kypärä kasvosuojuksella. Näillä päästään jo pitkälle. Maila on tietysti olennainen väline jääpalloon – mutta mikäli sitä ei heti kotoa löydy, niin meiltä löytyy peliväline jokaiselle. Tärkeintä on tulla luistelemaan ja pelaamaan muiden lasten kanssa, siitä tässä on kuitenkin loppujen lopuksi kyse :)

Raikkaassa talvisessa ulkoilmassa suoritettavaa motorisesti ja älyllisesti vaativaa harjoitusta – yhdessä toisten kanssa tekemistä, yksilöllisiä taitoja kehittäen. Niin jääpalloa pelataan ulkona – sekin on pelkästään positiivinen asia.

Jääpallo on myös fyysisesti vaativa laji, mutta lajin luonteen vuoksi lapsen fyysinen kehitys ja kehittäminen toteutuu luontevasti ja positiiviset yksilölliset piirteet pääsevät oikeuksiin.

Jääpallossa vauhti kentällä on kova, mutta vastustajan aito kunnioittaminen ja hyvä käyttäytyminen kentällä ja sen ulkopuolella ovat keskeisessä roolissa niin Veiterän junioritoiminnassa kuin yleisesti jääpalloharrastajien ja pelaajien joukossa. Jääpallo “herrasmieslajina” ja joukkueurheilumuotona on mitä parhain lapsen sosiaalisen kehityksen tukija.

 

Tervetuloa mukaan Veiterään  ja JUNNUBandyyn!Veit_4

Veiterässä me autamme toinen toisiamme ja huolehdimme yhdessä lasten ja nuorten hyvinvoinnista. Urheilu ja liikunta ovat meille tärkeitä ja ne ovat hyvä vastapaino muuhun arkiseen aherrukseen, mutta myös muut normaalin elämän terveet arvot kuten kanssakäyminen, reipas yhdessäolo ja tekeminen ovat tärkeä osa toimintaamme.

Junioritoiminnan suunnan ja sisällön Veiterässä päättävät toiminnassa mukana olevat ihmiset, niin valmentajat ja huoltajat kuin lasten vanhemmatkin.

Junioritoiminnan koordinointi ja sisällön muotoutuminen tapahtuu Juniorijaoston kautta – johon kaikki Veiterän toiminnassa mukana olevat ja junioritoiminnasta kiinnostuneet ovat tervetulleita. Juniorijaoston kokoukset ovat avoinna myös kaikille lasten vanhemmille. Tule siis mukaan – tehdään yhdessä!

 

JUNNUBandyn pelisäännöt

Jokainen pelaaja sitoutuu noudattamaan yhteisiä pelisääntöjä:

 • Kuuntelen ja noudatan valmentajien neuvoja ja ohjeita
 • Keskityn ja annan kaikille harjoittelurauhan
 • Muistan hyvät käytöstavat kentällä ja kentän ulkopuolella
 • Kunnioitan pelikavereita ja vastustajia
 • En syyttele toisia – vaan kannustan, rohkaisen ja autan kaveria!
 • En kiusaa, pilkkaa enkä tahallisesti satuta ketään
 • Pelaan reilua peliä ja pidän hauskaa!

 

Miten säännöt toimivat ja miten niitä valvotaan:

 • On tärkeää, että lapsi ymmärtää yhteiset pelisäännöt ja niiden tarkoituksen. Ja siksi vanhempien on käytävä säännöt yhdessä läpi keskustellen lapsen kanssa
 • Säännöt ovat kaikille samat
 • Sääntöjen noudattamista valvovat kaikki vanhemmat ja ensisijaisesti JUNNUBandy -toimijat
 • Sääntöjen rikkomisesta aiheutuvista toimenpiteistä vastaavat vain JUNNUBandy -toimijat
 • Sääntöjen rikkomisesta on sovittu mm seuraavaa, että:
  • Ensin huomautetaan ja keskustellaan asiasta lapsen/pelaajan kanssa
  • Toisesta perättäisestä sääntojen rikkomisesta seuraa jäähy(poistaminen hetkellisesti tilanteesta) ja asia keskustellaan pelaajan ja pelaajan vanhempien kanssa
   • esim harjoituksissa tapahtuva häiriö: pelaaja huilaa 2min
  • Kolmannesta rikkomuksesta pelaaja poistetaan harjoituksista ja asia keskustellaan kaikkien osapuolien kanssa

 

ilmoittauminen

 

JUNNUBandy on Veiterän toimintaa

2014_12_13b
JUNNUBandy ja Veiterän edustusjoukkue ovat toisilleen läheiset ja tärkeät. Edustusjoukkueen pelaajat käyvät JUNNUBandyläisten harjoituksissa kannustamassa ja opettamassa tulevaisuuden jääpallotähtiä ja JUNNUBandyläiset puolestaan ovat Edustusjoukkueen kotiotteluissa pallopoikina ja -tyttöinä kannustamassa Veiterää voittoon!

 

Fotor_141849520259229
(Kuvat: Veiterä – Narukerä 13.12.2014)

JUNNUBandy on joukkuetoimintaa

 

PicsArt_1418566001966
JUNNUBandyläiset osallistuvat turnauksiin pelaavat otteluita oman ikäluokkansa joukkueita vastaa. Ohjelmaan kuuluu niin omat Lappeenrannassa järjestettävä turnaukset kuin pelireissut toisiin kaupunkeihin

 

PicsArt_1418576840366
JUNNUBandyssä opetellaan jääpalloa ja etenkin jääpallon kirjoittamattomia sääntöjä, joihin kuuluu reilu peli ja vastustajan kunniottaminen.

 

PicsArt_1418576405858 1
JUNNUBandyssä pelaavat kaikkien pienimmätkin. Alaikärajaa ei ole.

 

PicsArt_1418566238182
JUNNUBandyssä on hauskaa. Asioita opetellaan sitkeästi ja tekemiset on valmentajien toimesta tarkkaan suunniteltuja, mutta mutrussa suin me ei hommaa tehdä. Hymyssä suin ja pilke silmäkulmassa – se kuuluu jääpalloon!

 

PicsArt_1418566112931
Jääpallo on joukkuelaji, jossa yksilöiden taidot ja erilaisuudet tulevat positiivisina vahvuuksina esille – joukkueessa tarvitaan erilaisia pelaajia!

 

PicsArt_1418566171567
Kaverit on tärkeitä. Jääpallossa jokainen mukana oleva on ystävä ja olemme ylpeitä siitä – jääpallo on meidän yhteinen asia.

 

(Kuvat: 14.12.2014 Mikkelin junnuturnaus)