DSC_0417
Kisapuistossa nähtiin sunnuntaina 138 maalituuletusta, kun noin 90 pientä junioria koettelivat osaamistaan jääpallossa.

 

Lappeenrannassa pelattiin sunnuntaina 18.tammikuuta Veiterän järjestämä JUNNUBandy -turnaus. Turnaukseen osallistui 11 joukkuetta ja kolmella eri kentällä otteluita pelattiin kello 11 ja kolmen välillä 16 kappaletta.

Poikkeuksellista on, että turnauksessa oli mukana vain kaksi jääpalloseuraa. Mikkelin Kampparit ja Lappeenrannan Veiterä. Pelaajamäärältään, järjestelyiltään ja olosuhteiltaan turnaus kuitenkin täytti kaikki ison turnauksen merkit. Kaikkiaan Kisapuiston tekojäällä kiiteli sunnuntaina noin 90 pientä tyttö- ja poikapelaajaa.

Jääpallo- ja luistelutaidoista miteltiin kolmessa eri sarjassa – nuorimpien ollessa neljä vuotiaita.

Turnaus oli jo kolmas Veiterän ja Kamppareiden välistä pienten junioreiden turnausten sarjaa. Ensimmäinen turnaus miteltiin jo lokakuussa Holiday Clubin halliolosuhteissa Lappeenrannassa ja edeltävä turnaus Mikkelissä viime joulukuussa.

Suomessa jääpallossa alle P11 ikäisille ei ole kilpatoimintaa tai sarjoja ja siten turnauksien keskeisin tavoite on tarjota molempien seurojen pienille pelureille “oikeita jääpallopelejä”. Turnauksien tärkein anti on kokemukset, siten esim. varsinaisia ottelutuloksia ei kenelläkään ole tarvetta kirjata ylös. Pelaajat, maalit ja maalintekijät kyllä kuulutetaan kentällä – pelaamisesta ja onnistumisista otetaan ilo irti.

Niin Kamppareissa kuin Veiterässä on selkeä näkemys, että lajin ja etenkin lapsien näkökulmasta otteluita ja kokemusta pelaamisesta tarvitaan yhä nuoremmilla ikäluokilla. Samaan näkemykseen, keskusteluun ja yhteisiin talkoisiin jääpallon eteen on tullut mukaan lähes kaikki muutkin Suomen jääpalloseurat.
Vastaavia kahden tai useamman seuran pienten junioreiden turnauksia pelataan muuallakin päin Suomea. Veiterä muun muassa vieraili pari viikkoa sitten Jyväskylässä ja sitä ennen Mikkelissa. Ja parin viikon päästä Veiterä vierailee tämän sunnuntain turnauksen vastavuorolla Mikkelissä . Kaikkiaan pienten veiteräläisten tammi-helmikuun kalenterissa on seitsemän turnausmerkintää.

Veiterän pienten junioreiden parissa hääräävä Seppo Puhakainen oli taas tänään iloinen mies: “Nämä on aivan mahtavia pelejä! Alkusyksystä alkanut seurarajat ylittävä vuoropuhelu ja konkreettinen tekeminen yhteisen eteen on ollut menestys. Jokainen seura tekee töitä ja järjestää turnauksia ja otteluita. Osallistumis-, tuomari, kenttämaksuja tai muitakaan ei olla kyseltu vierailta, vaan koko homma perustuu vastavuoroisuuteen, keskinäiseen luottamukseen ja etenkin samoihin tavoitteisiin. Vilpitön kiitos taas koko Kamppari-porukalle!

Veiterä kiittää onnistuneesta turnauksesta kaikkia turnaukseen osallistuneita: toimitsijoita, kuuluttajia, tuomareita, pelaajia, joukkueiden toimijoita ja pelaajien vanhempia. Erityinen kiitos myös Lappeenrannan Kisapuiston henkilökunnalle, joka mahdollisti täydellisen jääpallopäivän viimeiset silaukset.